SDP kääntää katseensa perussuomalaisiin

Eero Heinäluoman mukaan puolue hakee uusia ratkaisuja. SDP on ollut yhteydessä perussuomalaisiin keskiviikkona kariutuneiden hallitusneuvottelujen jälkeen. YLE Radio1:n Ykkösaamussa Heinäluoma patisti hallitustunnustelija Jyrki Kataista tekemään jonkinlaisen ehdotuksen jo ennen tiistaita, jolloin jälleen neuvotellaan.

Vaalit 2011
Sasi ja Heinäluoma torikahvilla
YLE

SDP:n Eero Heinäluoma kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että SDP on keskustellut perussuomalaisten kanssa keskiviikkoiltana kariutuneiden hallitusneuvottelujen jälkeen. Heinäluoman mukaan Kataisen esittämä "ota tai jätä -malli" ei sopinut SDP:lle, ja puolue hakee nyt uusia vaihtoehtoja.

- Suomeen tarvitaan uusi hallitus, jonka täytyy ottaa talousasiat haltuunsa, Heinäluoma korostaa.

Heinäluoma kertoo SDP:n olleen halukas jatkamaan keskusteluja eikä usko, että neuvottelut kariutuivat luottamuspulaan vaan verotuskysymyksiin. SDP ei myöntynyt tasaverojen lisäämiselle.

- Verolinja on iso kysymys ihmisten arjelle ja lompakolle. Vaaleissa annettiin vahva viesti, että tuloerojen kasvu ja kansan jakautuminen täytyy pysäyttää.

Voiko kokoomuksen Jyrki Katainen jatkaa, vai olisiko tunnustelijaksi otettava SDP:n Jutta Urpilainen, kysyttiin Radio Suomen Ajantasassa Eero Heinäluomalta.

- Kataisella on valtakirja tunnustella hallitusta. Luontevinta olisi, että hän tekisi ehdotuksen pohjasta jo ennen tiistaita, muuten menee taas viisi päivää hukkaan, Heinäluoma harmitteli.

Sasi ei nähnyt yhteistä visiota

Kokoomuksen Kimmo Sasi puolestaan huomauttaa, että yhteistyöpohja ei ole hyvä, jos asioiden ratkaiseminen hallituksessa olisi niin vaikeaa kuin puolueiden välinen työskentely viimeisen kahden viikon aikana.

- Neljä vuotta sitten hallitusta muodostettaessa oli intoa, halua ja visioita Suomen eteenpäin viemiseksi. Tällä kertaa visio maan kehittämisestä puuttui, Sasi kertoo.

Sasin mukaan hallitustunnustelija Kataisen verotuslinja lähti työllisyyden edistämisestä, mutta linja ei SDP:lle kelvannut.

- Hallitustunnustelijan täytyi tehdä tästä jonkinlaisia johtopäätöksiä, Sasi toteaa.

Lähteet: YLE Uutiset