Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä valmis harkitsemaan uutta hallitustunnustelijaa

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ja osa perussuomalaisista ovat jo valmiit harkitsemaan hallitustunnustelijan vaihtamista. Vihreät taas haluaisivat antaa Jyrki Kataiselle työrauhan. Ryhmien puheenjohtajat puivat umpikujaan ajautuneita hallitusneuvotteluja ensi tiistaina.

Vaalit 2011
Annika Lapintie
Annika LapintieYLE/ Jyrki Lyytikkä

Tuskainen vääntö hallituksesta on nyt neljän päivän tauolla. Kaikki ovat saanet nukuttua kunnon yöunet. Surinaa riittää kuitenkin eduskuntaryhmissä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie haluaa, että kokoomuksen Jyrki Kataisen asema arvioitaisiin uudestaan.

- Sitä pitäisi nimenomaan eduskuntaryhmien miettiä, jatkaako Katainen hallitustunnustelijana. Varmasti ensi viikolla olisi aiheellista pitää tällainen palaveri, hän sanoo.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö ei pidä eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokousta ollenkaan tarpeellisena. Hän antaisi tunnustelijalle nyt vapauden tehdä työtään.

- Sille ei ole mitään perusteluita. Tunnustelijalla pitää olla oikeus tunnustella, ja tämä homma on vielä ihan selvästi kesken.

Demareiden Heinäluoma taas ihmetteli blogissaan torstaina, miksei hallitustunnustelija ole kutsunut eduskuntaryhmiä koolle niin kuin tehtiin vuosina 2003 ja 2007.

Tällaiset puheet ihmetyttävät Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Pekka Ravia.

- Jälkiviisaus on sitä parasta viisautta, eikä kukaan ole sitä tämän prosessin aikana ehdottanut.

Perussuomalaisia tilanne kuumottaa aidosti. Ovet hallitukseen tuntuvat olevan taas kaikille auki. Viime päivät ovat myös osoittaneet, etteivät puolueet ole samasta puusta veistettyjä, eivätkä kaikki ryhmät sovi samaan hallitukseen.

Lähteet: YLE Uutiset