Dynamiittiräjähteitä anastettu kymmeniä kiloja Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on kaksi viikkoa sitten murtauduttu räjähdeainekoppiin. Räjähteiden anastuksen jälkeen poliisin tietoon on tullut kolme erillistä tapahtumaa, jossa omaisuutta on vahingoitettu räjäyttämällä ja vaaraa aiheuttamalla.

Kotimaa

Joutsenon Keskustaajamassa Roisontiellä metsikössä sijainnut yksityisen omistama lautarakenteinen taukotuparakennus tuhottiin 27. toukokuuta voimakkaalla räjähdyksellä.

Ruokolahdella Käringintien ja Kivirannantien risteyksessä räjäytettiin 3. kesäkuuta yöllä liikennemerkki rikki. Vähän myöhemmin edellisestä tapahtumasta Ruokolahden Virmutjoella Pohjalankilantie 1650 kohdalla on samana yönä räjäytetty poikki tien turvakaide.

Räjähdysainetta on kaikissa tapauksissa käytetty tavalla, josta on ilmeistä vaaraa ulkopuolisten ihmisten turvallisuudelle. Räjäytysten on syytä epäillä liittyvän Korvenkylän räjähdevarkauteen. Korvenkylässä valtatie 6:n työmaalla murtauduttiin perjantaina 21. toukokuuta räjähdeainekonttiin. Kontista on teon yhteydessä anastettu useita kymmeniä kiloja dynamiittiräjähdettä ja suuri määrä sähkönalleja.

Etelä-Karjalan poliisi tutkii tapauksia varkautena, vahingontekoina, räjähderikoksina ja vaaran aiheuttamisina. Poliisi pyytää anastetuista räjähteistä tai niiden käyttämisistä tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä uusien vahinkojen välttämiseksi poliisilaitoksen palvelupäivystykseen numeroon 071 8737 000.

Lähteet: YLE Uutiset