Päättäjät siivoavat Koffin puistoa sunnuntaina

Roskaaminen on edelleen Helsingin puistojen riesana. Kaupunki saa jatkuvasti valituksia roskaamisesta erityisesti Sinebrychoffin puiston lähiasukkailta. Helsingin kaupungin päättäjät jalkautuvat siivoustöihin puistotyöntekijöiden kanssa sunnuntai-aamuna.

roskaaminen
Aikaisempaa suuremmat jäteastiatkaan eivät houkuttele kaikkia roskia sisuksiinsa.YLE

Vuosikausia jatkuneesta kampanjoinnista, valistuksesta, kielloista ja kehotuksista huolimatta roskaaminen rehottaa Helsingin puistoissa. Esimerkiksi Sinebrychoffin puistossa on nykyään roska-astiatilavuutta yhteensä 14 000 litraa, mutta kaupungin mukaan roskat päätyvät useimmiten nurmikolle.

- Sinne ne jää lokkien ja rottien leviteltäväksi. Välinpitämättömyys kasvaa humalatilan mukana. Kyllä kaikkien pitäisi kantaa kortensa kekoon yhteisten olohuoneidemme siisteyden puolesta, yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok.) huokaa.

Nieminen saapuu lautakuntakumppaneineen puistotyöntekijöiden avuksi sunnuntai-aamuna. Lautakunta ja rakennusvirasto haluavat tempauksellaan osoittaa huolensa kaupunkilaisten välinpitämättömyydestä roskaamisen suhteen.

Kaupunki toivoo lainsäädännöstä apua roskaamisen hillitsemiseen

Tällä hetkellä roskaamista rajoittavat järjestys- ja jätelait, joiden noudattamisen valvominen kuuluu poliisin tehtäviin. Kaupunki ei voi esimerkiksi asettaa käyttörajoituksia puistoihinsa.

- Terveisiä vaan hallitusohjelman laatijoille - kunnat tarvitsevat takaisin järjestyssäännöt jotka olivat kymmenen vuotta sitten. Nyt ei ole, nyt on järjestyslaki, joka ei ota huomioon paikallisia erityispiirteitä. Siinä on vastaus miten asia korjataan. Poliisilla on muutakin tekemistä kuin vahtia täällä roskaamista, Jarmo Nieminen huomauttaa.

Sunnuntai-aamuna Niemistä kumppaneineen odottaa Sinebrychoffin puistossa arviolta parin tuhannen juhlijan roskat.

Lähteet: YLE Helsinki