1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pysäköinti

Maksullinen pysäköinti laajenee Lahdessa

Maksuttoman autopaikan löytyminen kauppareissulla käy yhä hankalammaksi Lahden keskustassa. S-market Mascotin kellarissa olevat kiekkopaikat ovat historiaa kun koko tasanne tuli yksityisen pysäköinninvalvonnan piiriin toukokuun puolivälissä.

pysäköinti
YLE Lahti

S-market Mascotin myymäläpäällikkö Jari Kortelainen sanoo, että olisimme halunneet saada tunnin mittaisen ilmaisen pysäköintimahdollisuuden S-kortin omistajille.

- Siihen ei suostuttu. Nyt S-kortilla saa puoli tuntia maksutonta aikaa.

- En osaa sanoa karkottaako pysäköinnin muuttuminen asiakkaita, aprikoi Kortelainen. - Olihan tilanne se, että Mascotin paikoilla oli paljon muitakin kuin kauppa-asiakkaita. Nyt oli markkinapäivänäkin tilaa parkkihallissa.

- Olen yrittänyt käydä pysäköintihallissa useasti, koska asiakkailta tulee palautetta, ettei S-etukortti olisi toiminut.

Toukokuun puoliväliin saakka marketin alakerrassa sai pysäköidä kiekkopaikalla tunnin, aikaisemmin aika oli jopa kaksi tuntia, Kortelainen kertoo.

Mascotin kellarissa toimiva pysäköintihalli on nyt yksityisen pysäköinninvalvonnan piirissä. Hallissa on lippuautomaatti.

Kiinteistön keväällä hankkinut toimitusjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo, että pysäköintiyhtiö vuokrasi siltä parkkihallin itselleen. Paikkoja on satakunta. -Meillä on vastaavia järjestelyjä maan eri puolilla kymmenkunta tämän pysäköintiyhtiön kanssa.

Mascotin pysäköintihallin tyhjyys viittaa omalta osaltaan siihen, ettei Lahden keskustassa ole tällä haavaa suurta, uuden pysäköintitalon tarvetta.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi