1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasa lupaa parantaa sisäistä valvontaa

Vaasa lupaa uudistaa käytäntöjä muun muassa kaupungin luottokorttien käytössä ja laskujen hyväksymisessä. Vaasan kaupunginhallitus on joutunut tekemään korjaavia suunnitelmia tarkastuslautakunnan vaatimuksesta.

Kuva: Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Vaasan kaupunginhallitus käsittelee tänään kokouksessaan ylimääräisenä asiana selvitystä tarkastuslautakunnalle. Selvitys on tehty viime vuoden tilintarkastuskertomuksesta tehdyn muistutuksen takia. Työryhmä luovutti selvityksensä hallituksen jäsenille perjantaina.

Selvityksessä todetaan, että kaupungin sisäiseen tarkastukseen ollaan lisäämässä resursseja, ja että museoiden taloudenpidossa on tehty korjaavia toimenpiteitä. Lisäksi ohjeet laskujen hyväksymisestä ja kaupungin ajoneuvojen sekä kaupungin luottokorttien käytöstä uudistetaan.

Tilintarkastuksessa todettiin muun muassa puutteita kaupungin sisäisessä valvonnassa, eikä kaupunginhallitukselle esitetty vastuuvapautta, ennen kuin puutteet on korjattu. Selityksen perusteella kaupunginhallitus esittää, että sille myönnettäisiin vastuuvapaus vuodelta 2010.