Suomalaista dokumenttiosaamista esitellään New Yorkissa

New Yorkissa voi tällä viikolla nähdä lukuisia suomalaisia dokumentteja. DocPoint NYC -tapahtumassa esitetään peräti 47 suomalaista elokuvaa. Ohjelmisto on herättänyt runsaasti kiinnostusta yhdysvaltalaisessa mediassa.

kulttuuri
Kuva Jukka Kärkkäisen dokumentista Kansakunnan olohuone
Kuva Jukka Kärkkäisen dokumentista Kansakunnan olohuoneYLE

Erityisesti avajaiselokuva Reindeerspotting – Pako joulumaasta on saanut näkyvyyttä muun muassa Varietyssa, New York Timesissa ja Village Voicessa.

Ohjelmistoon on koottu laaja valikoima DocPoint-festivaalin annista vuosien varrelta. Mukana on uusia dokumentteja sekä klassikoita. Nähtävillä on muun muassa Pirjo Honkasalon, Lasse Naukkarisen, Mika Kaurismäen ja Kiti Luostarisen elokuvia. Lisäksi mukana on lukuisia opiskelijaelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä dokumenttielokuvia.

New Yorkissa nähtävien elokuvien esityspaikat ovat MoMA, Scandinavia House, UnionDocs ja 92YTribeca. Näytösten lisäksi ohjelmassa on muun muassa paneelikeskusteluita sekä lasten ja nuorten dokumenttielokuviin keskittyvä DOKKINO NYC Event.

New Yorkin tapahtuman jälkeen kymmenvuotisjuhlaansa viettävä DocPoint vie kotimaisia dokumenttielokuvia muualle Pohjois-Amerikkaan ja useisiin Euroopan maihin.

Lähteet: YLE Uutiset