SAK:n Lyly: Uudella hallituksella kiire

SAKn puheenjohtaja Lauri Lyly kiirehti uuden hallituksen muodostamista ja korosti myös uskottavan hallitusohjelman merkitystä liiton edustajakokouksessa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen taas halusi tehokkaampia keinoja, jotta kaikki nyt työmarkkinoiden ulkopuolella olevat pääsevät tulevaisuudessa töihin.

Vaalit 2011

SAK:n Tampereella järjestettävän edustajakokouksen avauspuheessaan Lyly kiirehti uuden hallituksen muodostamista.

Lyly sanoi kuitenkin, että hallituksen muodostamisen nopeutta tärkeämpi asia on, että syntyy uskottava hallitusohjelma, joka pystyy vastaamaan tuleviin haasteisiin.

- Me arvioimme hallituksia aina niiden tekojen mukaan, miten meille tärkeät asiat - työllisyys etunenässä - hoidetaan. Ja miten kaikille tärkeä hyvinvointimme oikeudenmukaisesti rahoitetaan.

Lyly toivoi myös uuden hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välisen yhteistyön kehittyvän nykyistä parempaan suuntaan.

- Uuden hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen pitäisi kyetä aktiivisempaan ja parempaan vuoropuheluun talous- ja työmarkkinapolitiikan alueella.

Halonen: Kaikki halukkaat käsiparit töihin

Edustajakokouksessa puhunut tasavallan presidentti Tarja Halonen taas peräsi tehokkaampia toimia muun muassa osatyökykyisten ja maahanmuuttajien työllistämiseksi. Halonen korosti, että pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ole mahdollinen ilman korkeaa työllisyysastetta.

- Työmarkkinoille on tulevaisuudessa otettava mukaan yhä enemmän sellaisia ryhmiä, jotka ovat tällä hetkellä aliedustettuja. Heitä ovat mm. osatyökykyisiksi kutsutut, katkonaisen työhistorian omaavat ihmiset, pienten lasten vanhemmat ja maahanmuuttajat. Meillä on näissä ryhmissä paljon osaavia ihmisiä, joiden voimavaroja ei ole osattu tai haluttu käyttää, painotti presidentti Halonen.

Presidentti muistutti, että kun työllisten määrä eläköitymisen myötä koko ajan vähenee, on kaikille niille, jotka töihin kykenevät ja haluavat, annettava mahdollisuus tulla työmarkkinoille.

Lähteet: YLE Uutiset