1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anarkistit väittävät olevansa Pasilan pommin takana

Helsingin Pasilan viimeviikkoiselle pommi-iskun yritykselle on ilmoittautunut uusi tekijä. Suomalaisten anarkistien käyttämällä nettisivulla julkaistussa tiedotteessa anarkiaa ylistävä joukko kuvaa tarkasti yrityksen tekotavan, ja väittää olevansa iskun takana. Sama joukko sanoo olevansa myös Tapaninvainiossa polttopullon heittämisen ja muutamien muiden ilkivallantekojen takana.

Kuva: YLE

Poliisi jatkaa tapausten normaalia rikostutkintaa, jossa selvitetään muun muassa pommilaitteiston mekanismia ja miten vaarallinen laite todellisuudessa oli. Poliisi tutkii myös anarkistien sivuilla julkaistua viestiä, mutta ei kommentoi sitä.

Helsingin poliisi sai perjantaiaamuna sivulliselta ilmoituksen Länsi-Pasilassa lojuvasta epäilyttävästä kanisterista ja eristi Esterinportin alueen räjähdysuhan takia.

Lauantain vastaisena yönä Tapaninvainiossa sijaitsevalle kylmäasemalle heitettiin palavaa nestettä sisältänyt pullo ja huoltoaseman mittarikenttä syttyi tuleen.

Villit huhut terroristien sekaantumisesta tapauksiin levisivät viikonloppuna, kun islamistiryhmittymä ylisti nettisivuillaan iskuyrityksiä.

Aiemmin maanantaina Helsingin poliisi kertoi, että mikään ei viittaa siihen, että viime perjantaina Pasilasta löydetyllä omatekoisella pommilla olisi tekemistä terrorismin kanssa.