Konserttisalin paikka Lutakossa - päätös rakentamisesta uupuu yhä

Jyväskylä on jälleen julkistanut uuden suunnitelman konserttisalista. Luonnoksen mukaan tuhatpaikkainen konserttisali rakennetaan Lutakkoon messu- ja kongressikeskus Paviljongin yhteyteen.

kulttuuri
Havainnekuva Jyväskylän konserttisalista.
Jyväskylän kaupunki

Suunnitelma sijoittaa salin Paviljongin edessä olevalle ympyräaukiolle. Sali nousisi nykyisestä pääsisäänkäynnistä katsoen vasemmalle, kun Paviljongin auditorio jää oikealle.

Saliin on luonnoksen mukaan tulossa tuhat paikkaa. Sen lähtökohta on perinteinen ja akustisilta ominaisuuksiltaan hyväksi havaittu niin sanottu kenkälaatikkomalli.

Salin rakentamisen yhteydessä myös koko Paviljongin auditoriopää on tarkoitus verhoilla uudelleen. Verhoiluksi tulee rei'itetty ja sävytetty metallilevy.

Konserttisalin rakentamista ja paikkaa on jahkattu Jyväskylässä jo vuosikymmenien ajan. Nyt esitelty luonnos vahvistaa salin paikaksi Lutakon mutta varsinaista rakentamispäätöstä ei ole tehty.

Andersson myhäilee konserttisaliluonnoksesta

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin mukaan seuraavat askeleet ovat kaavoituksen aloittaminen ja jatkosuunnittelun käynnistäminen.

Anderssonin mukaan aikatauluihin ja rahoitukseen palataan myöhemmin.

-Meillähän on ollut se tilanne, että kun on ollut rahaa, ei ole ollut paikkaa ja kun on ollut paikka, ei ole ollut rahaa. Nyt on tärkeintä, että on paikka selkeästi sidottu ja sitten katsotaan taloudellisten resurssien mukaan, että miten erilaisia rahoitusmahdollisuuksia on käytettävissä, Andersson toteaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi