Suomalaiset dokumenttielokuvat esillä New Yorkin modernin taiteen museossa

Kuuluisassa New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa nähdään keskiviikosta alkaen suomalaisia dokumenttielokuvia. Tapahtuma on osa Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin DocPointin kansainvälistä kiertuetta, joka järjestetään festivaalin 10-juhlavuoden kunniaksi.

kulttuuri
Kuva elokuvasta Reindeerspotting.
Bronson Club Oy

MoMA:n esityksissä on luvassa uusia suomalaisia dokumenttielokuvia ja läpileikkaus DocPointin vuosikymmenen historiaan. MoMAn avajaiselokuva on Reindeerspotting - Pako joulumaasta, joka kertoo rovaniemeläisten huumeiden käyttäjien arjesta. Muita modernin taiteen museossa nähtäviä dokumenttielokuvia ovat esimerkiksi Miesten vuoro, Boheemi elää ja Ikuisesti sinun.

DocPointin kansainvälinen kiertue alkaa New Yorkista. Kaupungissa esitetään kaiken kaikkiaan 47 viime vuosien kotimaista elokuvaa 8. - 13.6. Suomalaiset elokuvat ovat esillä MoMA:n lisäksi Scandinavian Housessa, 92YTribeca-kulttuurikeskuksessa ja dokumenttien näyttämiseen erikoistuneessa Union Docsissa.

New Yorkin tapahtuman viisi esityssarjaa on koonnut Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin perustaja, ohjaaja Arto Halonen.

New Yorkin jälkeen juhlakiertue jatkaa matkaansa muun muassa Belgiaan, Ranskaan, Kanadaan ja Espanjaan.

Lähteet: YLE Uutiset