1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lapin lohimedaljongit

Kuva: YLE / Ari Vihanta

Lohimedaljonkeja

Kainuun leipäjuustoa

ruokakermaa

karpaloita

Pekonimanteliperunat:

keitettyjä perunoita

pekoniviipaleita

juustoraastetta

mantelirouhetta

muskottia

Leikkaa keitettyihin ja jäähtyneisiin perunoihin viiltoja noin puoleen väliin, että perunat maustuvat myös sisältä. Mausta kevyesti muskotilla ja kieritä perunat mantelirouheessa ja juustoraasteessa. Kääri lopuksi perunat pekoniin. Laita perunat kuumaan uuniin kunnes perunat ovat lämmenneet, juusto on sulanut ja pekoni rapsakoitunut.

Mausta lohimedaljongit sinappijauheella, mustapippurilla ja sitruunamehulla ja suolalla. Paista kypsäksi. Lämmitä pieniä leipäjuustokiekkoja mikroaaltouunissa pikkulautasella pienen kermatilkan kera. Älä sulata juustoa täysin. Aseta juusto lohen päälle, koristele karpaloilla.