Italiassa suuri mafiapidätys

Italian poliisi on pidättänyt yli 140 henkilöä mafiayhteyksien vuoksi. Pidätettyjen joukossa on muun muassa paikallispoliitikkoja. Heidän epäillään kuuluneen 'Ndrangheta -rikollisjärjestöön ja syyllistyneen esimerkiksi huumerikoksiin, kiristykseen ja petoksiin.

Ulkomaat
Poliisit saattavat yhtä Italian 100 etsityimmästä rikollisesta, Carmine Amatoa, heidän poistuessaan Napolin pääpoliisiasemalta Amaton pidätyksen jälkeen.
Poliisit saattoivat yhtä Italian 100 etsityimmästä rikollisesta, Carmine Amatoa, heidän poistuessaan Napolin pääpoliisiasemalta Amaton pidätyksen jälkeen 8. kesäkuuta.Ciro Fusco / EPA

Noin 1 300 poliisia osallistui operaatioon Milanossa, Modenassa ja Torinossa sekä Reggio di Calabriassa. Calabrian alue on ollut 'Ndranghetan tukikohta.

'Ndrangheta on yksi maailman salaisimpia ja pelätyimpiä järjestäytyneen rikollisuuden organisaatioita. Se toimii maailmanlaajuisesti. Järjestön vuosittaisten rahavirtojen arvioidaan olevan kymmenien miljardien eurojen arvoiset.

Pelkästään Torinossa poliisi takavarioi omaisuutta yhteensä 70 miljoonan euron edestä. Takavarikkoon joutui muun muassa useita huviloita, pankkitilejä ja maa-alueita.

Italian poliisi oli valmistellut ratsiaa neljä vuotta.

Lähteet: AFP