1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Irina Krohn jatkaa Elokuvasäätiön johtajana

Elokuvasäätiön hallitus on päättänyt nimittää Irina Krohnin toiselle viisivuotiskaudelle Elokuvasäätiön toimitusjohtajana.

Kuva: YLE

Tehtävää haki määräaikaan mennessä 12 hakijaa, joista viisi haastateltiin.

Elokuvasäätiön hallituksen mukaan Irina Krohnin ensimmäisen toimikauden aikana kotimainen elokuva on saavuttanut ennen näkemättömän yleisösuosion ja osoittanut niin monipuolisuutta kuin taiteellista elinvoimaa.

Nopeasti muuttuva toimintaympäristö luo hallituksen mukaan kuitenkin elokuvan tekijöille, tuottajille ja jakelijoille uusia ja suuria haasteita. Elokuvan jakelun käynnissä oleva murros tuo muutoksia elokuvan koko arvoketjuun ja haastaa elokuvatuotannon nykyiset rahoitusmuodot.

Elokuvasäätiön toimitusjohtajan toimikausi on viisivuotinen. Säätiön hallituksen hyväksymien uusien sääntöjen mukaan toimitusjohtaja voidaan valita enintään kahdeksi perättäiseksi toimikaudeksi.

Ratkaisua toimitusjohtajasta odotettiin jo viime viikolla, mutta päätös lykättiin tälle viikolle, koska säätiön hallitus halusi selvittää muun muassa ministeriön kannan sopimusteknisiin asioihin.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja kehittää kotimaista elokuva- ja ohjelmatuotantoa. Suurin osa säätiön varoista tulee Veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroista.