1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musikaalit

Tamperelaisnuorten voittajamusikaali saa ensi-illan elokuussa

Osa Tampereen Yhteiskoulun Lukion opiskelijoista on varmistanut itselleen unelmien kesätyön. Nelosen Stage-ohjelman voittanut ryhmä tamperelaisnuoria treenaa parhaillaan musikaaliaan esityskuntoon. Silmistä Pois -musikaali saa ensi-illan 5. elokuuta Helsingissä.

musikaalit
Tampereen Yhteiskoulun lukiolaiset harjoittelevat musikaalia
Lasse Lindqvist

TYK:in nuorten on saatava musikaalinsa esityskuntoon jo juhannukseen mennessä. Kaikki televisiossa nähdyt kohtaukset ovat mukana. Lisäksi musikaaliin on lisätty paljon uutta - esimerkiksi tarinan loppua ei ole nähnyt vielä kukaan.

Musikaalin pohjana on Tamperelaisten nuorten heidän opettajiensa ja valmentajansa Tuomas Uusitalon televisio-ohjelmaa varten tekemä työ, jonka näyttämölle sovituksesta ja lisäkäsikirjoituksesta vastaa Marco Bjurström yhdessä kapellimestari Antti Vauramon ja koreografi Peter Pihlströmin kanssa.

- Silmistä Pois on puhdasverinen rockmusikaali, joka kertoo kapinaan nousevista koulukodin asukkaista, heidän murheistaaan ja unelmistaan. Koulukotia johtaa tyrannimainen rehtori Hildenberg, jolla on myös omat salaisuutensa, Bjuström kuvailee juonta.

TYK:in nuorten lisäksi Helsingissä Peacock-Teatterin lavalla nähdään Back To Stage-kilpailun voittanut Juska Reiman sekä kuusi nuorta Skenemusiikkiteatterikoulun opiskelijaa.

Silmistä Pois -esitys nähdään Helsingissä vain 17 kertaa, sillä suurin osa esiintyjistä palaa koulun penkille.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi