Ei pikkuruisia kalusteita leikkimökkiin

Polvijärveläinen puuseppä Risto Merinen nikkaroi tarvittaessa paitsi leikkimökin myös sinne sopivat kalusteet. Risto Merinen arvelee, että ilmeisesti ihan ajattelemattomuuttaan aikuiset eivät aina hoksaa hankkia leikkimökkiin kalusteita, jotka olisivat lapsille sopivia. Ne ovat usein ihan liian pieniä.

kiinteät kalusteet
Puuseppä verstaassaan.
Puuseppä Risto Merinen nikkaroi puusta pihamaalle kaikenlaista. Kuvassa olevat kärryt ovat oivallinen paikka vaikkapa kesäkukille.YLE / Sarah Laukkanen

Monista huonekaluliikkeistä tai marketeista saa lapsille tarkoitettuja kalusteita, mutta usein ne ovat leikkimökki-ikäisiä ajatellen jopa liiankin pikkuruisia. Puuseppä Risto Merinen kehottaa vanhempia hieman miettimään asiaa.

- Lapset viihtyvät leikkimökissä paremmin, kun siellä on sopivat kalusteet. Silloin mökissä voi leikkiä ja puuhastella, olevinaan vaikka tiskata astioita tai järjestää kahvikutsuja, Risto Merinen sanoo.

Risto on tehnyt mm. leikkimökkiin sopivia pirttikalustoja, astiakaappeja ja penkkejä. Kalusteet hän tekee asiakkaalle joko valmiiksi asti tai sitten puuvalmiina, jolloin asiakas voi maalata ja koristella kalusteet itse.

Myös mökin koko on tärkeä

Risto Merinen on monen muun kanssa samaa mieltä siitä, ettei leikkimökistä kannata tehdä liian pientä.

- Jos mökki on ihan pieni, niin mitenkäs sinne menevät esimerkiksi isovanhemmat kaveriksi? Ei sinne lapsetkaan silloin mahdu mitään oikeasti leikkimään. Kun itse leikkimökkiä ryhdyn tekemään, niin kyllä mitat pitää olla kolmisen metriä kanttiinsa, Risto Merinen laskeskelee.

Kun lapset kasvavat liian isoiksi leikkimökkileikkeihin, soveltuu tarpeeksi iso mökki vaikkapa vierasmajakäyttöön.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Sarah Laukkanen