1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylä kunnostaa leikkipuistoja

Jyväskylän kaupunki kunnostaa tänä kesänä muutamia leikkipuistojaan. Kunnostusten lisäksi joitakin vanhoja ja huonokuntoisia korttelileikkipuistoja lopetetaan. Kehittämisellä kaupunki haluaa luoda palveluja kattavasti ja tasapuolisesti sekä uusille että vanhoille asuinalueille.

leikkipuistot
Mäkimatin puiston liukumäki.
Mäkimatin puistoa on remontoitu.YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Jyväskylän kaupunki pitää yllä 122 leikkipuistoa, joista 16 on palveluiltaan monipuolisempia toimintapuistoja.

Keskustan Mäki-Matin perhepuiston uusimistyöt saadaan valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Puiston kunnostuksessa järjestellään puiston tiloja uudelleen, uusitaan terassialueita ja keinuja, reunustetaan leikkialueita sekä rakennetaan tukimuureja ja portaita. Alueelle tulee muun muassa punaruskealla väriasfaltilla päällystetty potkuttelurata, vesileikkialue pumppuineen ja vedenjuoksutuskouruineen sekä lasten oman kasvimaa-alue.

Keljon Sarvivuoren toimintapuisto saneerataan ja sen leikki- ja kuntoiluvälineet uusitaan. Alueelle sijoitetaan muun muassa erillinen parkour- ja kuntovälinealue. Puistoremontti alkaa elokuussa ja kestää loppusyksyyn.

Puistoja kunnostetaan ympäri Jyväskylää

Saneerauksia tehdään lisäksi muutamiin pienempiin leikkipuistoihin Nenäinniemen Hauhonpuistossa, Kaakkolammen Harjan korttelileikkipuistossa sekä Tikkakosken Myllylammenkadun korttelileikkipuistossa.

Palokan Elovainion alueelle rakennetaan tänä kesänä puistokenttä, jonka yhteyteen tehdään myöhemmin korttelileikkipuisto. Kenttä saadaan valmiiksi syksyyn mennessä. Lisäksi pieniä kunnostustöitä kuten aitauksia, yksittäisten leikkivälineiden korjauksia tehdään kesän ja syksyn kuluessa muutamiin puistoihin.

Puistoverkoston kehittämiseen kuuluu myös huonokuntoisimmista ja vähiten käytetyistä puistokohteista luopuminen. Syksyllä 2011 kakkautetaan Hirvenkellon korttelileikkipuisto Ristikivessä ja Pukkalan korttelileikkipuisto Korpilahdella. Hirvenkellon käyttäjien toivotaan siirtyvän käyttämään uusittua Ristikiven toimintapuistoa ja Pukkalan korvaa Revontulen korttelileikkipuisto.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi