Karppaajille uutuusleipä Raahesta

Markkinatutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista on vähentänyt hiilihydraattien syömistä viimeisen vuoden aikana. Suurin osa on vähentänyt juuri leivän syöntiä. Vastineeksi leipomot ovat kehittäneet uusia tuotteita myös karppaajille.

hiilihydraatit
Vähähiilihydraattisessa leivässä on korkea proteiinipitoisuus.YLE

Oululainen Pulla-Pirtti yhtiö tuo markkinoille vähähiilihydraattisen leivän. Karppinen -sekaleipä leivotaan Raahen leipomossa ja se tulee myyntiin kautta maan.

Yhtiön mukaan kuitua, öljyä ja kananmunaa painottavassa leivässä on noin 70 prosenttia vähemmän hiilihydraatteja kuin tavallisessa sekaleivässä. Yhtiö uskoo, että leivän korkeampi proteiinipitoisuus lisää kylläisyyden tunnetta.

Kesäkuun puolivälissä myyntiin tuleva maidoton leipä on valmiiksi paloiteltu, ja kussakin viipaleessa hiilihydraatteja on 3 grammaa.

Lähteet: YLE Oulu