Presidenttiparin viimeinen kesä Kultarannassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi saapuvat lauantaina Naantalin Kultarantaan. Naantalin kaupunki järjestää presidentille perinteisen tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla.

Kotimaa
Ihmisiä laiturilla
Presidentti Halonen sai viime vuonna tervetuliaiskukat heti käteensä saavuttuaan Naantaliin kesän viettoon.Yle

Tämä kesä on presidentti Halosen ja tohtori Arajärven viimeinen virallinen kesä Kultarannassa, sillä ensi vuonna Suomeen valitaan uusi presidentti.

Naantalin kaupunki järjestää presidentille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla kello 18.30. Sen jälkeen presidentti Halonen osallistuu Naantalin Musiikkijuhlien konserttiin Naantalin kirkossa.

Konsertti ja veistosnäyttely Kultarannan puistossa

Kesän avaustapahtumiin kuuluu puistokonsertti, joka järjestetään Kultarannassa sunnuntaina. Konsertti on osa Naantalin Musiikkijuhlien ohjelmistoa, ja sen solistina on mezzosopraano Monica Groop.

Kultarannassa esitellään myös tänä kesänä kotimaista kuvanveistotaidetta. Tasavallan presidentti Tarja Halosen aloitteesta Kultarannassa järjestettiin kesällä 2010 ensimmäistä kertaa veistosnäyttely. Tänä vuonna järjestelyissä on mukana Alfred Kordelinin säätiö, ja tarkoitus on, että Alfred Kordelin Kultarannassa -näyttelyitä pidetään myös jatkossa.

Tänä kesänä tasavallan presidentin kutsunäyttelyssä esitellään kuvataiteilija Kaisu Koiviston teoksia. Hänen terästangoista hitsattuja veistoksiaan on esillä Kultarannan puistossa 14.6. - 28.8.2011.

Yleisö voi tutustua veistoksiin ja Kultarannan puistoon Naantalin Matkailun järjestämillä opastetuilla kierroksilla. Lisäksi Kultarannan puutarha-alueelle on yleisöllä vapaa pääsy kesäaikana perjantai-iltaisin klo 18 - 20.

Lähteet: YLE Turku