Stadin taksarit saavat kunniaa Helsinki-päivänä

Stadin taksiautoilijat ovat saaneet oman Stadin Kundinsa. Helsinki-päivän kunniaksi Stadin Kundiksi on nimetty pitkänlinjan taksiautoilija Harri Savunen. Friidun arvonimen sai näyttelijä Minna Haapkylä.

Minna Haapkylä
Takseja rivissä.
YLE

Valinnat teki Stadin slangi ry. Yhdistys perustelee Kundin valitaa sillä, että taksit ovat merkittävä ja näkyvä osa stadilaista elämänmenoa. Mittariautot ovat liikenteessä viimeisenä. Stadin Kundiksi valittu Harri Savunen on toisen polven stadilainen taksari.

Ilman Friiduaan ei Stadin kundi ole mitään. Friiduksi valikoitui tänä vuonna näyttelijä Minna Haapkylä. Haapkylä on paljasjalkainen stadilainen. Stadin slangin puheenjohtaja Lasse Liemola kertoo, että Friidua pähkäiltiin pitkään, mutta lopulta vaaka kääntyi Haapkylän puolelle. Haapkylä on nuorempi kuin monet aiemmin valitut Friidut.

Tänävuonna Stadin slangi valitsi myös Stadin Junnun. Kunnian sai poikakuoro Cantores Minores pitkästä ja hyvästä nuorisotyöstä.

Friidu ja Kundi ovat Ylen aikaisen haastateltavina maanantaiaamuna klo 8.40. Lähetystä voi kuunnella myös YLE Helsingin nettisivujen kautta.

Lähteet: YLE Helsinki