Hiekkalinna avautuu yleisölle sunnuntaina sirkusmaailmana

Lappeenrannan hiekkalinna avautuu jälleen viikonloppuna. Jo kahdeksatta kertaa rakennettu hiekkataiteen ihmeteos ihastuttaa lapsia tänä vuonna sikusteemalla.

Hiekkalinnan vuoden 2011 teemana oli sirkus. Kuva: YLE Etelä-Karjala

Kahdeksas Hiekkalinna tarjoaa myös monenlaista uutta toimintaa. Vähän vanhemmatkin lapset pääsevät sirkusteemaan sisälle seikkailu- ja temppuradoilla. Nuorisoa varten Hiekkalinnan yhteyteen on rakennettu myös parkour-rata ja perheen pienimpiä pyörittää Lappeenranta-karuselli.

Hiekka ei ihan kaikkeen taivu

Hiekkalinnan rakentamiseen tarvittiin yli kolme miljoonaa kiloa hiekkaa ja noin 200 suunnittelijaa. Toistamiseen Hiekkalinnan veistoksia ja teemaa ovat päässeet suunnittelemaan lappeenrantalaiset lapset. Sirkusteemaisen linnan korkein kohta nousee noin 5-6 metrin korkeuteen.

Päävastuun linnan rakentamisesta kantaa jälleen lappeenrantalaisen Kimmo Frostin Frostiart.

- Kyllä oli mukava viimein päästä hommiin, kun on koko talven suunnitellut, miten kaikki lasten suunnitelmat mahdutetaan linnaan, Kimmo Frosti sanoo.

Lasten piirustuksista ja pienoismalleista ei ollut aivan helppoa valita linnaan pääseviä teoksia. Joidenkin kohdalla vastaan tuli jo fysiikan laitkin.

- Ilmassa olevia trapetsitaiteilijoita ei hiekasta oikein voi tehdä, mutta onneksi monilta kouluilta tuli samansuuntaisia ideoita, niin lähes kaikki teemat pääsivät esille, Frosti kertoo.

Haaveena suurempi linna

Tänä kesänä sää on hellinyt veistäjiä. Hiekkaveiston pahin vihollinen on rankkasade, mutta tänä keväänä sellaisia ei vielä ole saatu. Tiistaiaamun kuurokaan ei rikkonut jo valmiiksi saatuja veistoksia.

Lappeenrannan hiekkalinna on kautta aikain ollut suunnilleen saman kokoinen. Frostin haaveena on tehdä suurempi, mutta se tietysti myös maksaa enemmän.

- Haaveissa on ollut laajentaa linnaa, mutta tontti ja budjetti asettavat rajoituksensa, Kimmo Frosti kertoo.