Östersundom tarjoaa mahdollisuuksia yrittäjille

Östersundomin uusi asuinalue kiinnostaa yrittäjiä. Helsingin Yrittäjien puheenjohtajan Pentti Rantalan mukaan alueen potentiaalin hyödyntäminen riippuu pitkälti itse yrittäjistä.

Östersundom
Helsingin Yrittäjät tutustumassa Sipoonrantaan.
Helsingin Yrittäjät tutustumassa Sipoonrantaan.YLE

HelsinkiKaavaluonnosta suunniteltaessa kaupunki on kuunnellut myös yrittäjien toiveita.

- Kyse on nyt vain meistä yrittäjistä, että mihinkä meidän innovatiivisuus riittää. Tänä päivänä näyttäisi siltä, että tämä tulee tarjoamaan yrittäjälle hyvän toimeentulon riippuen tietysti liikeideasta.

Östersundomin alueelle kaavoitetut uudet pientaloalueet tulevat tulevaisuudessa asuttamaan noin 70 000 ihmistä. Tästä joukosta yrittäjien pitäisi löytää tulevat asiakkaat. Liikkeellä ollaan hyvissä ajoin.

- Kaikkihan pitää olla suhteessa siihen väestöpohjaan. Uskaltaisin väittää, että tänne tulee muuttamaan aika paljon suurten ikäluokkien eläköityviä ihmisiä ja heidän rahankäyttönsä on erilaista kuin nuorilla ja he tarvitsevat erilaisia palveluita, Rantala jatkaa.

Tavoitettavuus tärkeää

Östersundomin sijainti kehä III:n, lentokentän ja Vuosaaren sataman vieressä antaa paikalle ainutlaatuisen leiman ja mahdollistaa kansainvälisen yritystoiminnan.

Kaavaluonnokseen merkitty raideliikenne aina Helsingin Mellunkylästä Sipoon Majvikiin antaa mahdollisuuden sujuvaan työliikenteeseen. Östersundom-projektin arkkitehti Matti Visantin mukaan alueelle on kaavoitettu myös tilaa isommalle teollisuudelle.

- Me yritetään näiden suurimpien liikenneväylien lähelle saada tilaa tämäntapaiselle työpaikkarakentamiselle. En tiedä itse teollisuudesta, mutta ainakin jotain siihen suuntaa. Tämä on tarpeen nimenomaan yrittämiselle ja työpaikkarakenteelle Helsingissä, Visanti kertoo.

Helsingin Yrittäjien toiveena on, että ennen kuin rakennustyöt asuntojen ja liiketilojen suhteen aloitetaan, on liikenneyhteyksien oltava kunnossa.

- Kaikki kulkuyhteydet pitää saada valmiiksi ennen kuin nämä varsinaiset liiketilat ja asunnot. Eikä sen jälkeen ruveta rakentelemaan niitä, kun huomataan että kaikki tiet on tukossa, yrittäjien puheenjohtaja Pentti Rantala täsmentää.

Lähteet: YLE Helsinki / Tuomas Keränen