Kodinviilentäjät myyty melkein loppuun

Kodinviilentäjät ovat myyty melkein loppuun Rovaniemellä. Erityisen kysyttyjä ovat sähköiset ilmastointilaitteet, joihin ei tarvita asennusapua. Kiuasta pienempiä laitteita voi siirtää huoneesta toiseen, ja ne viilentävät huoneen tehokkaasti. Varsinkin iäkkäät ihmiset ovat kyselleet helpotusta kuumiin koteihinsa.

ilmastointilaitteet
Sallamaari Paavola testaa tuulettimien tehoa Expert -liikkeessä Rovaniemellä
YLE / Anni Tolppi

Kodinkoneliikkeiden tuuletinvarastot ovat huvenneet kesän ensimmäisen helleaallon myötä Rovaniemellä. Laitteita voi joutua jonottamaan pitkään, sillä maahantuojillakin saattaa olla pitkät toimitusajat.

Iäkkäät ja huonokuntoiset ihmiset kärsivät helteen terveyshaitoista, ja he ovat hankkineet ahkerasti sähköisiä ilmastointilaitteita.

- Huone viilenee muutamassa tunnissa. Laitteita on luonnollisesti eri tehokkuuksilla. Ilmastointia kannattaa säädellä ettei tule liian kylmä, sanoo kodinkonemyyjä Mikko Välimäki Rovaniemen Expertiltä.

- Uudet laitteet ovat käteviä, koska ne ovat helppokäyttöisiä ja niissä on rullat alla siirtämistä varten. Laite poistaa myös kosteutta huoneesta, ja talvella sitä voi käyttää lämmittämiseen.

Energiankulutus on suunnilleen sama kuin auton sisätilalämmittimessä.

Lähteet: YLE Lappi