Makkara on nyt trendiruokaa

Ensi kesänä grilliin heitetään entistä enemmän kasviksia. Trendikkään grillaajan vihannesten vieressä tirisevät myös makkarat, sanoo trendeihin tutustunut ruokabloggaaja.

makkarat
Grillattuja makkaroita
YLE / Heli Kaski

Makkaraa saa nyt syödä huoletta.

- Voi kyllä saa, mutta syökää raaka- ja tuoremakkaraa, kehottaa ruokabloggaaja Hanna Takala.

Lisäaineettomuus on makkaroissakin tärkeää. Mausteisuuskin on muotia, sanoo ruokamaailman uusia trendejä -blogissaan ruotiva Takala.

Se ei niin lihaisa vaihtoehtokin saa synninpäästön.

- Jos olet sen ystävä, niin osta ihmeessä. Kuka sinua estää!

Mitä mummo kokkaisi?

Juhlapöydän tarjoomukset taas suunnitellaan nyt mummon keittokirjan avulla. Ainekset ovat tietysti läheltä ja ekologisia.

Ehdotus lusikkaleivistä ja voileipäkakusta saa Takalan huudahtamaan "Kyllä!".

- Klassikot kunniaan! Hölskystyskurkkuja ja hölskytysretiisejä myös!

Italiakin pitää juhlapöydän teemana pintansa. Nyt on trendikästä yhdistellä teemaa muihin ideoihin, eikä noudattaa huipputiukkaa italialaislinjaa.

Vaikka Takala trendeistä tietääkin, ei niiden perässä kannata hötkyillä. Erilaiset takaraivossa jyskyttävät jyrkät säännöt kannattaa unohtaa kaupassa ja tarjoomuksia suunniteltaessa.

- Pidetään pää kylmänä kaupassakin ja mennään oman jutun mukaan.

Oma juttu voi olla vaikka ekonominen gastromia. Siis, että syö halvalla, mutta hyvin.

Lähteet: YLE Tampere / Mari Siltanen