1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

Haavisto taputettiin presidenttiehdokkaaksi

Kansanedustaja Pekka Haavisto on valittu yksimielisesti vihreiden presidenttiehdokkaaksi. Kuopioon kokoontunut vihreiden puoluekokous toivoo Haavistosta Euroopan ensimmäistä vihreää presidenttiä. Haaviston valintaa vauhdittaa myös hänen tuekseen perustettu laaja kansalaisvaltuuskunta.

Pekka Haavisto vihreiden puoluekokouksen lavalla sen jälkeen, kun hänet oli valittu puolueen presidenttiehdokkaaksi. Kuva: Yle

Vihreä veteraani Pekka Haavisto taputettiin yksimielisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi vihreiden puoluekokouksessa Kuopiossa. Vihreät ennättivät näin ensimmäisinä valitsemaan ehdokkaansa ensi vuoden presidentinvaaleihin. Haaviston valinta oli selvä jo ennakolta.

- Tuntuu melkein epätodelliselta että jostakin asiasta vihreiden kokouksessa päätetään yksimielisesti, Haavisto letkautti valintansa jälkeen.

Vihreät lukevat Haaviston eduksi kansainvälisen kokemuksen ja rohkeuden taistella koventunutta asenneilmastoa vastaan.

- Haluan olla rakentamassa demokraatia, ihmisoikeuksia, oikeusvaltiota ja tyttöjen ja naisien oikeudenmukaista kohtelua kaikkialla maailmassa, Haavisto itse linjasi kiitospuheessaan.

Haaviston tukena on myös laaja kansalaisvaltuuskunta, joka ennätettiin esittelemään jo aiemmin tällä viikolla.