Tyylitaituri sekoittaa kukkaa, pitsiä ja paljetteja

Tänä kesänä tyylilyyli pukee päälleen kirkkaita värejä, kukkaa ja pitsiä, ruutua sekä raitaa ja höysteeksi hippikoruja. Jalkaan laitetaan välkehtivät paljettisandaalit tai kiilakorkokengät. Eri tyylejä sekoittava kokonaisuus viimeistellään olkihatulla ja rantakassilla. Minkään ei tarvitse sopia yhteen, sillä runsaus on valttia, vakuuttavat muotitaiturit.

muoti
Nainen sovittaa korkokenkää, jossa on kukkakuosi ja korkkipohja. Toisessa jalassa eläinkuosinen ballerinatossu.
Kukka- ja eläinkuosi säväyttävät kesäkengissä. Myös korkkipohja on muodikas.YLE / Hanna Poikolainen

Liiallisuuksiin kesäpukeutumisessa ja värien sekä kuosien sekoittamisessa ei voi tänä kesänä mennä. Näin vakuuttaa Lahden Vero Moda -vaateliikkeen myyjä Petra Partanen.

Hänen mukaansa vaatemuodissa on nyt runsaasti värejä, joita yhdistellään vallattomasti.

- Esimerkiksi sähkönsininen hame, punavalkoraidallinen paita, seeprakorut, huivi ja värikkäät sandaalit toimivat hienosti. Vaatteiden ei tarvitse sopia yhteen.

Tyylien ja värien sekamelskalle on nimikin, color blocking. Mitä enemmän päällä on kirkkaita värejä, sitä parempi.

Asucocktailista saa astetta seesteisemmän, kun lisää kaulaan ja ranteisiin runsaan valikoiman erilaisia koruja. Etenkin puiset ja eriväriset hippihenkiset korut kruunaavat kesäilmeen.

- Pääasia, että on tosi värikästä ja paljon hippivaikutteita. Nyt saa olla rönttäisen näköinen ja vähän grunge, valottaa Petra Partanen.

Lakatut kynnet välkehtivät kengissä

Jos vaatteet ja asusteet saavat säväyttää yksityiskohtien runsaudella, sama pätee kenkiin.

- Kengillä voi räväyttää kunnolla, sillä niillä saa lisäilmettä yksinkertaiseenkin asuun, tuumii Lahden Bianco-kenkäkaupan myyjä Pipsa Juntunen.

Jalkineissa näkyy kesällä romanttisuus ja tyttömäisyys. Kukkakankaat ja pitsit somistavat montaa jalkineparia. Umpinaiset kengät eivät kuulu kesään, mutta niiden sijaan open toe - malli eli avokärkiset jalkineet kylläkin.

- Silloin tuodaan varpaita esille. Värikästä kynsilakkaa vaan, niin silläkin saa ilmettä.

Kesään kuuluvat myös korkeat kiilakorot ja korkkipohjat. Monesti korot ovat niin huimat, että asiakkaat kertovat harjoittelevansa niillä kävelyä ensin kotioloissa, tietää Juntunen.

Hänen mukaansa suomalaiset uskaltavat tätä nykyä lähteä rohkeasti mukaan muotihullutuksiin. Ja viime kädessä jokainen luo muotinsa itse.

- Ihmiset ovat ryhdistäytyneet tänä kesänä ja tuovat persoonaansa esille pukeutumisella. Olen nähnyt paljon hulluja asu- ja kenkäkokonaisuuksia, ja olen ylpeä siitä, että suomalaiset uskaltavat kokeilla erilaisia tyylejä. Mitä hullumpi kokonaisuus, sen parempi, nauraa Juntunen ja jatkaa sateenkaaripaljetein koristettujen ballerinojen järjestämistä hyllyyn.

Lähteet: YLE Lahti / Hanna Poikolainen