RoPSille 0-0 tasapeli KuPSista

Rovaniemen Palloseura pelasi tasan 0-0 kotonaan Kuopion Palloseuraa vastaan. RoPS jatkaa Veikkausliigan kahdeksantena. Kauniissa säässä pelattua ottelua oli seuraamassa vain 1595 katsojaa. Seuraavan kerran RoPS pelaa keskiviikkona vieraissa halitsevaa mestaria HJK:ta vastaan.

Rovaniemen Palloseura
John Allen saa kovan vahvistuksen Virosta
Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja John Allen sai vahvistuksen Virosta.YLE / Juha Mäntykenttä

Molemmat joukkueet pelasivat erittäin tasaisen ottelun. Joukkueet rakensivat vaarallisia tilanteita läpi ottelun. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Ottelun lisäajalla KuPSin vaihdosta tullut hyökkääjä Ilja Venäläinen käveli RoPSin puolustuksen läpi ja tälläsi pallon voimalla vasempaan yläkulmaan josta RoPSin maalivahti Alex Nyom pelasti RoPSin tappion upealla torjunnalla.

Seinät meinasivat kaatua

RoPSin päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen joukkueeseen.

- Pelaajien asenne oli loistava, kaikki tekivät töitä, olen tosi tyytyväinen.Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, Allen ynnäsi.

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen huusi pelin jälkeen pelaajilleen englanniksi niin että pukuhuoneen seinät meinasivat revetä. Sanakirjasta meinasivat loppua F-kirjaimet kun kuunteli Pekosen loppuyhteenvetoa pelistä. Kuulosuojaimet olivat tarpeelliset kaikille alle 50 metrin päässä pukusuojasta olleelle. Tiedotustilaisuuteen hipsittyään Pekonen oli hieman rauhoittunut.

-Tulimme hakemaan kolmea pistettä, olemme tyytyväisiä tasapeliin. Puolustus pelasi hyvin. Muutaman pelaajan suoritukseen en ole tyytyväinen, pelaajat pelasivat pehmeästi Pekonen analysoi.

V-sanat sinkosivat

Kun Pekoselta kysyi suoraan kuinka tyytyväinen hän oli kohupelaajan, viime kauden Veikkausliigan parhaan pelaajan, Dicksonin suoritukseen Pekosen pulssi nousi uudelleen. Tällä kertaa englanninkieliset F-kirjain alkuiset sanat muuttuivat suomalaisiin V-alkuisiin naisen sukupuolielintä kuvaaviin sanoihin. Tässä vain pieni poiminta Pekosen verbaliikasta.

-Tarviiko Dicksonin peliä vtu selittää. Tehän vtu näitte pelin, jatkoi Pekonen analyyttisesti.

Vain 1595 katsojaa

Ottelua oli seuraamassa vain 1595 katsojaa. Ennen kauden alkua Napapiirillä uhottiin että katsomot täyttyvät nyt kun joukkueessa pelaa kotimaisia ja lappilaisia pelaajia. Nyt nämä puheet saa unohtaa. Keskuskentän katsojamäärä pysyy samana pelaajien passin väristä huolimatta.

Englantilainen TV-yhtiö Sky Sports News oli kuvaamassa peliä. Televisioyhtiö oli tekemässä juttua viikolla alkaneesta sopupelioikeuden käynnistä. Sky Sports News haastatteli pelin jälkeen mm. RoPSin päävalmentaja John Allenia.

Pysyykö puku

RoPSin päävalmentaja John Allen oli vaihtanut verkkatakin pukuun. Hän kertoi puvun vaihdoksen syyksi Interin valmentaja Job Dragtsman hyvännäköisen olemuksen puvussa. Pukua Allen aikoi pitää päällä peleissä ainakin seuraavaan tappioon saakka. Seuraava RoPSin peli on vierassa hallitsevaa mestaria HJK:ta vastaan keskiviikkona, joten puku saattaa vaihtua verkkarihousuun jo yllättävä pian.

Lähteet: YLE Lappi / Juha Mäntykenttä