Aalto-keskus vetää kansainvälisiä vieraita

Kansainvälinen modernin arkkitehtuurin asiantuntijaryhmä opiskelee tällä viikolla Seinäjoella. Ryhmä pohtii modernin arkkitehtuurin tulevaisuutta, rakennusten suojelua ja restaurointia.

arkkitehtuuri (erikoisala)
Seinäjoen Aalto-keskus lakeuden risti, kaupungintalo ja kirjasto.
YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Kuukauden kestävän kurssin kenttätyökohteina ovat Seinäjoen Aalto-keskus ja Olympiastadion Helsingissä. Osallistujat tulevat ympäri maailmaa ja ovat jo vuosia työskennelleet rakennussuojelukysymysten parissa.

- Näkökulma on erityisesti 1900-luvun modernin arkkitehtuurin arvojen vaaliminen sekä muutosten ja rakennussuojelun yhteensovittaminen, kertoo Seinäjoen yliopistokeskuksen TTY:n yksiköstä Alvar Aalto -professori Ari Hynynen.

Kurssille osallistujat ovat arkkitehteja, konservaattoreita, insinöörejä ja tutkijoita, sekä julkisen että yksityisen sektorin parissa toimivia. Suomi on heille kurssipaikkana erityisen kiinnostava, koska modernismin arkkitehtuurin vaaliminen on viime vuosikymmeninä ollut täällä ajankohtaista.

Vuodesta 1999 järjestetyille modernin arkkitehtuurin restaurointikursseille on osallistunut yli 60 restaurointialan asiantuntijaa. Tämän vuoden tapahtuma on suunniteltu yhdessä Stadion-säätiön ja Seinäjoen kaupungin kanssa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa