1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Napapiirin sankarit ja Prinsessa palkittiin Portugalin Festroiassa

Suomen viime vuoden katsotuimpiin elokuviin kuuluvat Napapiirin sankarit ja Prinsessa palkittiin viime viikonloppuna Portugalissa Festroian kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuvat ovat niittäneet mainetta maailmalla ahkerasti.

Kuva: Helsinki-film

Dome Karukosken Napapiirin sankarit ja Arto Halosen Prinsessa palkittiin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Portugalin Festroiassa.

Napapiirin sankarit palkittiin parhaasta kuvauksesta hopeisella delfiinillä. Arto Halosen Prinsessa sai tuomariston kunniamaininnan sarjassa Man and His Environment.

Suomalaiselokuvat ovat napanneet palkintoja jo aikaisemmin tänä keväänä. Napapiirin sankarit palkittiin keväällä Sveitsissä Alpe d’Huezissa Grand Prix’llä ja ammattilaisjuryn palkinnoilla. Philadelphian CineFestissä se valittiin parhaaksi elokuvaksi. Napapiirin sankarit oli Suomen viime vuoden katsotuin elokuva.

Prinsessa-elokuvan Katja Küttner palkittiin pääroolistaan parhaana näyttelijättärenä Tallinnan Black Nights –elokuvajuhlilla. Elokuva oli voitokas myös Cape Winelandsin –elokuvajuhlilla.