1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginhallitukset

Vaasan kaupunginhallitus: Salinille ja Lumiolle vastuuvapaus vasta poliisitutkinnan jälkeen

Vaasan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kokouksessaan tarkastuslautakunnan pyytämiä selityksiä viime vuoden tilinpäätöksestä. Kaupunginhallituksen itsensä lisäksi selitys pyydettiin Markku Lumiolta, Anne-Maj Salinilta, Veli-Matti Laitiselta, Kristina Stenmanilta sekä Tikanojan taidekodin johtokunnalta.

Vaasan kaupunginhallitus ei myöntäisi Markku Lumiolle ja Anne-Maj Salinille vastuuvapautta viime vuodesta, ennen kuin poliisitutkinta on valmistunut ja mahdolliset kaupungille aiheutuneet vahingot ovat selvinneet.

Sen sijaan kaupunginhallitus esittää, että hallintojohtaja Veli-Matti Laitiselle, viime vuonna apulaiskaupunginjohtajana toimineelle Kristina Stenmanille sekä Tikanojan taidekodin johtokunnalle myönnetään vastuuvapaus. Kaupunginhallituksen lausunnon mukaan Laitisen, Stenmanin ja johtokunnan selitykset tukevat kaupunginhallituksen omaa selitystä ja toimenpiteitä. Kaupunginhallitus on jo aiemmin käsitellyt omaa asemaansa ja esittänyt itselleen vastuuvapauden myöntämistä.

Tarkastuslautakunta päättää omalta osaltaan viime vuoden tilinpäätöksestä ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille kokouksessaan huomenna. Lopullisesti viime vuoden tilinpäätös käsitellään kaupunginvaltuustossa viikon kuluttua maanantaina.