Aku ja Karvinen Kemistä Itämerelle seilaamaan

Kemin sarjakuvakeskuksen tuottamat Aku Ankka - ja Karvinen -näyttelyt ovat lähdössä kesäksi risteilemään Turun ja Tukholman välille. Sarjakuvasuosikit seikkailevat kesän ajan kahdella Silja Linen risteilyaluksella. Näyttelymateriaali viedään alkuviikolla Turkuun, ja jo perjantaina Aku ja Karvinen kumppaneineen ovat valmiita kohtaamaan risteilyasiakkaat.

Karvinen
Karvinen kavereineen lähtee kesäksi merille.
Karvinen kavereineen lähtee kesäksi merille.YLE / Kati Siponmaa

Silja Europalle ja Galaxylle tällä viikolla rakennettavat näyttelyt pohjaavat aiemmin Kemissä esillä olleiden näyttelyiden esineistöön.

-Mukana on yli 30 kolmiulotteista sarjakuvahahmoa, jotka Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijat ovat valmistaneet, kertoo näyttelytuottaja Risto Koskinen.

Lisäksi näyttely sisältää monipuolista materiaalia sarjakuvastripeistä originaaleihin ja muuhun keräilijäaineistoon. Näyttelyt rakentava nelihenkinen porukka hakee viimeisimmät aineistot mukaan matkallaan kohti Turkua.

Meri tuo lisähaastetta

Risto Koskinen sanoo, että laivoille koostettavat näyttelyt tarjoavat rakentajille lisähaastetta.

-Laivan tilat ja merenkäynti on pitänyt ottaa tarkasti huomioon. Kevään aikana olen tutkinut pohjapiirroksia ja käynyt laivoilla tutustumassa tiloihin, jotta olen pystynyt suunnittelemaan esimerkiksi patsaiden sijoittamisen ja kiinnitykset, Koskinen kertoo.

Patsaat ovat varsin hauraita, joten myös pieniin korjaustöihin on varauduttava. Liikaa aikaakaan pystytystyölle ei ole, sillä aineisto saapuu Turkuun tiistai-iltana ja kaiken on oltava valmiina perjantaina.

Karvisen hahmot viettävät kesän Silja Galaxylla ja Aku Ankka kumppaneineen seikkailee Europalla. Sarjakuvasuosikkien kesäpesti aluksilla päättyy elokuun puolivälissä.

Lähteet: YLE Perämeri