1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunniamerkit

Ylen aikaisen Outi Pukkilalle Helsinki-mitali

Ylen aikaisen pitkänlinjan toimittaja Outi Pukkila on saanut Helsingin kaupungin Helsinki-mitalin. Mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, joka myönnetään toiminnassaan ansioituneille henkilöille.

Toimittaja Outi Pukkila tutustuu krikettisääntöihin Keravan uuden kentän reunalla. Kuva: YLE/ Heikki Ambrusin

Pukkila on toiminut Ylen aikaisessa ja Uudenmaan uutisissa reportterina, uutistoimittajana ja juontajana jo yli 30 vuoden ajan. Mitali tuli silti täytenä yllätyksenä.

- Kun sain tiedon tästä, tuli vähän sellainen olo, että olenko tässä nyt vallan villakoira vai vahtikoira, että meneekö tässä nyt vähän roolit sekaisin, mutta hetken mietittyäni ja juteltuani kollegoiden kanssa tulin siihen tulokseen, että on tämä aika hieno juttu.

Pukkila on aulis jakamaan osan kunniasta muulle tiimille.

- Kai tämä kertoo, että ylipäätään se porukka joka tekee Ylen aikaista on onnistunut työssään ja onhan se kiva kuulla, että työtä arvostetaan.

Yksi perustelu mitalin myöntämiselle oli, että Pukkila on aina siellä missä tapahtuu. Tämä saa reportterin itsensä nauramaan.

- Sehän on tehtäväni olla siellä ja se on hauskaa.

Muita mitalin saaneita ovat mm. liikemies Harry "Hjallis" Harkimo, muusikko Hannu "Tuomari" Nurmio sekä kaupunginvaltuutettu Maija Anttila.

Mitalit jaettiin kaupungintalolla maanantaina.