1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anarkistit ilmoittautuivat Rekolan sunnuntaisen tuhopolton tekijöiksi

Suomalaiset anarkistit ovat ilmoittaneet käyttämällään nettisivulla olevansa Rekolan sunnuntaisen junaradan turvalaitteiston tuhopolton takana. Anarkistit ilmoittivat aiemmin samalla nettisivustolla asettaneensa myös Pasilasta toissa perjantaina löytyneen omatekoisen pommin.

Kotimaan uutiset
Paikallisjuna Rekolan asemalla
YLE

Rekolassa poltettiin sunnuntaina aamuyöllä jo toistamiseen junien turvalaitekaappi. Ilkivalta on sekoittanut junaliikennettä, jonka saaminen normaaliaikatauluihin kestänee koko viikon ajan.

Vantaan poliisissa tuhotyön tutkintaa johtavan Timo Nyyssösen mukaan poliisi on tietoinen anarkistien ilmoituksesta, mutta sen tarkemmin asiaa ei olla valmiita kommentoimaan. Kyseiset nettisivut olivat ennen neljää maanantai-iltapäivänä nurin. Nyyssönen sanoo, että tuhotyössä on vielä paljon selvitettävää.

- Tiedämme, että nettiin on tiedote tullut ja poliisi on sen käynyt läpi. Vielä ei osata sanoa juuta taikka jaata. Turvakameroiden kuvia on käyty läpi, mutta tässä on vielä tämän päivän aikana erittäin monta asiaa, jotka on käytävä läpi.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi