Poliisi valvoo sisävesiliikennettä

Kymenlaakson poliisi pyrkii rauhoittamaan suurempien järvien villiä vesiliikennettä valvontaa tehostamalla. Poliisi aloittaa Kymenlaaksossa säännöllisen sisävesien liikennevalvonnan juhannuksena.

Kotimaa
Poliisi valvoo vesiliikennettä Saimaalla
YLE

Poliisin venepartio pyrkii käymään suurimmilla järvillä, kuten Vuohijärvellä, Repovedellä ja Pyhäjärvellä, joka viikonloppu elokuulle saakka. Valvonta ulotetaan myös Kymijoelle, kertoo ylikomisario Jukka Lankinen.

Kymenlaakson merialueella valvonta on vieläkin tiiviimpää. Poliisikaan ei ehdi usein valvomaan vesistöissä olevien kapeikkojen nopeusrajoituksia. Veneillä hurjastelijat on kuitenkin löydetty hyvin sivullisten tekemien ilmoitusten perusteella, kertoo ylikomisario Lankinen.

- Veneilijöillä on varsin puutteellinen tietämys vesillä liikkumisen säännöistä. Luullaan, että vesillä saa liikkua aivan miten tahansa, kun valvontaa on suhteellisen vähän. Veneilijällä on kuitenkin vesillä aina suurin vastuu myös muiden vesillä liikkujien turvallisuudesta, muistuttaa Lankinen.

- Poliisin venepartiotkaan eivät ehdi joka paikkaan, mutta aina ei tarvitsekaan. Esimerkiksi Valkealan väliväylällä, missä vesijeteillä ajaminen on kielletty, autopartio löytää kyllä sääntöjen rikkojat, sanoo ylikomisario Jukka Lankinen.

- Ely-keskus on asettanut muun muassa nopeusrajoituksia kapeikkoihin ja paikoille, missä suurten veneiden aalloista on haittaa loma-asutukselle. Muutaman vesinopeusrajoituksen käsittely on kesken eikä uusista rajoituksista ole tänä keväänä tullut hakemuksia.

Kymenlaakson vesistöjen pysyvät rajoitukset löytyvät Ely-keskuksen nettisivuilta, kertoo ylitarkastaja Antti Puhalainen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Sakari Nikki