Verovähennyksiin puuttuminen saa kommentoijat äkäisiksi

Hallitusneuvotteluiden taloustyöryhmän puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) sanoi, että myös verovähennysoikeuksiin tullaan puuttumaan. Nettikommentoijat ovat esittäneet omia näkemyksiään verovähennysoikeuksista.

Kotimaa

Sasi ei ole tarkentanut, mistä verovähennyksistä on kyse, mutta kommentoijilla on sanottavansa siitä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Useat kommenteista koskevat asuntolainan korkovähennystä ja etenkin sitä, että ensiasunnon ostajien mahdollisuudet on turvattava.

Asuntolainan korkovähennys pitää säilyttää, mutta vain ensiasunnon ostajilla. Muiden käytössä se on silkkaa verorahojen tuhlausta, joka kuplaa vain hintoja eli kostautuu kaikille, toki nuoremmille enemmän kuin vanhemmille, toteaa nimimerkki Nuoret maksavat vanhojen kulutusjuhlat.

Toisten mielestä kotitalousvähennykset ovat turhia. Näin nimimerkki debat:

Kotitalousvähennykseen voidaan koskea hallitusti, mutta asuntolainan korkovähennyksen on säilyttävä entisellään.

Nimimerkki eläkeläinen uskoo, että vapaa-ajan asunnon omistajilla varoja riittää.

Vihje kokoomuslaisille euroopan kriisimaiden pankkien pelastajille suomalaisten verovaroin,- nostakaa vapaa-ajan asuntojen kiinteistövero kymmenkertaiseksi, siellä sitä on maksukykyä, ei tarvi viedä työttömiltä ja eläkeläisiltä viimeisiä euroja.

Nimimerkki yxin mukaan työmatkakuluvähennyksen on pysyttävä.

J os työmatkakuluvähennys lakkautetaan, työntekoni loppuu välittömästi. Harvoin täällä Lapissa työpaikka on nurkan takana. Soinihan sanoi, että hallituksen EU-poliitiikan on muututtava. Tässä vielä kehitellään kotikutoista lamaa.

Toiset ovat vain kerta kaikkiaan kypsyneitä koko tilanteeseen.

Hyvänen aika, säästöjä revitään vain köyhäliston pussista, ihmiset jotka on yrittänyt rakentaa perheelle talon, joutuu nyt myydä halvalla rikkaille, kun korkomenoja ei saa enään vähentää, korot tulee muutenkin nousemaan hurjaa vauhtia, sitä ei vaan sanota vielä, ruoka on jo mailman kallein, öljyt nousee. Mitä se porukka oikein ajattelee sielä hallituksessa. Mistä suomalainen löytäisi rahaa elääkseen. Mitä pahaa suomalainen on tehnyt,että heidän kohtelu on sikamaista? kirjoittaa nimimerkki mummo.

Lähteet: YLE Uutiset