Röllit ja keijut valtaavat Hasaniemen

Peikot ja keijut kähinöivät keskenään Hasaniemen kesäteatterissä Joensuussa tänä kesänä. Ohjaaja Ismo Apell tuo Hasaniemeen hieman erilaisen Rölli ja metsänhenki-näytelmän. Noin kolmenkymmenen näyttelijän ja tanssijan voimin toteutettava näytös pitää sisällään paljon musiikkia ja tanssia.

Rölli
Rölli ja metsänhenki -näytelmän ohjaaja ja näyttelijöitä.
Ismo Apell, Jonna Christensen, Jaakko TohkanenYLE / Esa Pietarinen

Näytelmä perustuu Allu Tuppuraisen rakastettuihin hahmoihin, mutta ei ohjaaja Ismo Apellin mukaan ole ihan perinteinen näytelmän versio.

- Tämä on parempi kuin elokuva ja aikaisemmin aiheesta tehdyt näytelmät Tässä on juonellisesti monitasoisempaa tarinaa ja tämä on jännittävämpi ja näyttävämpi, kehuu Apell näytelmää.

Viiden lapsen isänä Ismo Apell tietää lastenteatterin olevan perhettä yhdistävä tekijä. Siitä syystä Rölli ja metsänhenki-näytelmä valikoitui tämän kesän esitykseksi.

- Näytelmää on viety vähän aikuisempaan suuntaan, mutta tämä sopii kaiken ikäisille. Naiset ovat keijuja ja miehet röllejä ja sieltä löytyy päättymätön aihealue, miksi ne eivät sovi samaan metsään ja riitelevät pikkuasioista, sanoo Apell.

- Lapsi nauraa heimojen hölmöyksille, teini-ikäinen lumoutuu tansseista ja aikuinen huomaa, että heimojen toiminta kertoo sukupuolten välisistä eroista, jatkaa Apell.

Näytelmässä on paljon tanssia

Tanssia näytemässä on paljon, apuna on useita paikallisia tanssijoita. Koreografina toimii amerikkalainen Gary Revell jr.

Röllin pääroolissa nähdään Jaakko Tohkanen ja Milli Metsänhenkenä laulajana tunnettu Jonna Christensen. Mukana näyttelemässä ovat myös mm. Timo Lavikainen ja Salatut elämät tv-sarjasta tuttu Ville Seivo.

Rölli ja metsänhenki-näytelmän ensi-ilta Hasaniemen kesäteatterissa on 8.7.2011. Heinä- ja elokuun aikana nähdään kaikkiaan 18 esitystä.

-

Lähteet: YLE / Esa Pietarinen