EU:n ruokapaketeille riitti ottajia Torniossa

Tornion Perhekahvila Tenavatuvassa oli tiistaina vilskettä, kun Mannerheimin Lastensuojeluliitto jakoi EU-ruokatukipaketteja niitä tarvitseville. Jaettavana oli yhteensä noin 2 500 kiloa kuivaelintarvikkeita

Mannerheimin lastensuojeluliitto
Laivurinkadulla riitti ruokatuen jonottajia heti aamulla.YLE / Hannu Rekilä

MLL:n Tornion yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Kangastalon mukaan tukipaketit jaetaan loppuun yleensä kahdessa tunnissa.

- Tämänkokoinen lasti menee yleensä nopeasti, eli aamukymmeneltä kun aloitettiin, niin puoleenpäivään mennessä nämä on jo jaettu loppuun, Kangastalo kertoo.

Torniossa ruokakasseja on jaettu vuodesta 2009, ja hakijoita on aina riittänyt.

- Kyllä tämä selvästi tulee ihmisille tarpeeseen. Enimmäkseen jaamme lapsiperheille ja nuorille, mutta täällä on kyllä ihan laidasta laitaan nuoria ja vanhoja ruokatuen hakijoita.

Kassien sisältö perheen koon mukaan

Jokaiselle hakijalle annetaan kaksi kassillista ruokaa. Kassista löytyy muun muassa jauhoja, puurohiutaleita, keksejä, kuivaleipää ja pastatarvikkeita. Perhekoon mukaan kassien sisältö muuttuu.

- Meillä on tietyt kriteerit siitä, miten paljon jokainen hakija saa, ja jos kyseessä on isompi perhe, niin annamme sitten hieman lisää, Kangastalo opastaa.

MLL Tornion yhdistys järjestää ruokatukien jakoa kaksi kertaa vuodessa. Seuraavan kerran tilaisuus järjestettäneen syys-lokakuussa.

Lähteet: YLE Perämeri