Lappeenrannan citykorttelin arkkitehtuurikilpailu on ratkennut

Kilpailun voitti Askel -niminen suunnitelma, joka toteutetaan hieman muokattuna. Asemakaava laaditaan siten, että nykyiset kiinteistöt säilytetään kiinteistön omistajien toiveiden mukaisesti. Tavoitteena on päästä rakentamaan citykorttelia jo ensi vuonna.

arkkitehtuuri (erikoisala)
Lappeenrannan Citykorttelin arkkitehtikilpailun voittanut ehdotus, Askel.
Lappeenrannan kaupunki

Citykorttelin arkkitehtuurikilpailuun osallistuivat kutsuttuina Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy sekä JKMM arkkitehdit Oy.

Citykorttelin kutsukilpailun voittajaksi valittiin ehdotus ’Askel’. Ehdotuksen tekijä on arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy. Toimisto tunnetaan lukuisista arvostetuista töistään, mm. Turun pääkirjasto ja Hämeenlinnan verkatehdas. Toimisto on saanut myös rakennustaiteen valtionpalkinnon 2007.

Muita ehdotuksia, ’Dynamo’ ja ’Ruado ruattu’, ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Ehdotus ’Askel’ ottaa parhaiten huomioon ympäröivän kaupunkirakenteen, luo voimakkaan kaupallisen keskuksen, sijoittaa asumisen luontevasti, viihtyisästi ja kauniisti sekä avaa uusia kaupunkinäkymiä. Marian aukion ympäristötaiteellinen ote on vakuuttavaa ja suunnitelma korostaa kirkon asemaa kaupunkikuvassa, todetaan perusteluissa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala