Lentoliikenne ongelmissa myös Länsi-Australiassa

Tuhkapilvi vaikeuttaa lentoaikatauluja myös Australian länsirannikolla. Maan lentoyhtiöt ovat joutuneet peruuttamaan osan Perthin lennoistaan. Myös Uuden-Seelannin ja Tasmanian reittejä on yhä suljettu Chilen tulivuorenpurkauksessa syntyneen tuhkapilven takia.

Ulkomaat

Kaikkia lentoja Perthin läntiseen rannikkokaupunkiin ja sieltä pois ei ole peruttu. Lentoyhtiöt Virgin Australia ja Qantas ovat kuitenkin jättäneet osan koneistaan maahan.

Lännessä Qantas ei ota turhia riskejä ja yhtiö on sulkenut väliaikaisesti kaikki Uuden-Seelannin ja Tasmanian reittinsä. Lisäksi Qantas ei lennä Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin.

Virgin Australia lentää kaikki reittinsä myös Uuteen-Seelantiin ja Tasmaniaan. Yhtiön mukaan sen koneet joko kiertävät tuhkapilvet tai lentävät niiden alta.

Lentoliikenne on palaamassa normaaliksi Etelä-Australian Adelaidessa.

Ennusteiden mukaan tuhkapilvien rintama jatkaa matkaansa edelleen länteen Australian mantereen yli.

Puyehue-tulivuori Chilessä alkoi purkautua kesäkuun alussa. Tuhkapilvi on matkannut yli 10 000 kilometriä Tyynen valtameren yli. Purkaus on hankaloittanut lentoliikennettä myös Chilessä, Perussa, Argentiinassa, Brasiliassa ja Uruguayssa.

Lähteet: AFP, AP