Ampuma-aseluvan soveltuvuuden voi testata Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa

Kaikissa Kanta-Hämeen kaupungeissa voi aselupaa hakiessa myös tarkistuttaa aseensa. Aselupahakemukseen tarvitaan asevelvollisen sotilaspassi.

poliisilaitokset
YLE / Anna Huittinen

Uuden ampuma-aselain keskeisimmät muutokset ovat mm. luvanhakijan muuttuneet ikävaatimukset, luvanhakijan sopivuuden selvittäminen soveltuvuustestillä ja uusien aseen osien luvanvaraisuus.

Kaikkien asevelvollisten on esitettävä selvitys asevelvollisuuden suorittamisesta ampuma-aselupahakemusta jätettäessä. Lupahakemusten käsittelyaika tulee muutoksista johtuen hieman pitenemään, arvioi Kanta-Hämeen poliisin lupahallinto.

Ampuma-asehakemuksia ottavat vastaan Hämeenlinnan pääpoliisiaseman ja Riihimäen sekä Forssan poliisiasemien lupapalveluyksiköt. Soveltuvuustestin voi suorittaa Hämeenlinnan pääpoliisiasemalla ja Riihimäen sekä Forssan poliisiasemilla. Poliisi ottaa yhteyttä luvanhakijaan soveltuvuustestiaikaa varattaessa.

Asetarkastuksia suoritetaan ilman ajanvarausta Hämeenlinnan pääpoliisiasemalla 20.6.2011 alkaen tiistaisin klo 9.00 – 12.00 ja Forssan poliisiasemalla keskiviikkoisin klo 9.00 - 12.00 sekä Riihimäen poliisiasemalla torstaisin klo 9.00 -12.00.

Lähteet: YLE Häme