Satamassa tanssitaan Tuiskun tahdissa

Musiikkitapahtuma Sataman Yö alkaa tänään. Jyväskylän satama-alue täyttyy nelipäiväisen festivaalin aikana kotimaisesta musiikista.

satamat
Antti Tuisku -show Silja Europa -laivalla
Lilli Norio

Keskiviikkona ja torstaina alueelle pääsevät myös alle 18-vuotiaat. Anniskelualueiden ikäraja on 18-vuotta. Alle 13-vuotiaat pääsevät anniskelemattomalle alueelle keskiviikkona ja torstaina vain täysi-ikäisen aikuisen seurassa.

Sataman Yötä juhlitaan jo 17.kerran. Avajaispäivänä lavalle nousevat Antti Tuisku sekä Veeti Kallio Band.

Loppuviikosta tapahtumassa esiintyvät muun muassa Petri Nygård, Apulanta, Kirsi Ranto, Meiju Suvas, Matti Esko, Eino Grön, Agents ja Yölintu.

Sataman alueella jatkuneet rakennustyöt ovat tänäkin vuonna olleet järjestäjille melkoinen haaste.

- Tietenkin sataman remontti teki sen, että jouduttiin tiivistämään paljon täällä. Aikaisemmin oli useampia rokkitelttoja. Mutta sanotaan, että kansa on löytänyt tämän ja tiiviimmässä muodossa tämä on melkein viihtyisämpi kuin aikaisemmin, kertoo tapahtuman tiedotusvastaava Risto Urrio.

Kuokkalan sillan kupeessa sijaitsevalla päälavalla musiikillista menoa riittää loppuviikosta aina yökahteen saakka, mutta viereisen Lutakon asuinalueen asukkailta ei Urrion mukaan juurikaan meluvalituksia tapahtumasta tule.

- Joskus lehteen on joku kirjoittanut ja olen koittanut vastata siihen asiallisesti. Jos näinkin paljon tässä asuu ihmisiä, niin voi sanoa, että se on noin viisi, mitä on valituksia tullut, toteaa Urrio.

Lähteet: YLE Keski-Suomi