Murhasta tuomittu vanki karkasi matkalla pääsykokeisiin

Paloittelumurhasta Riihimäellä 12 vuoden tuomiota istuva vanki karkasi Helsingin Ruskeasuolla autosta keskiviikkona päivällä, kun häntä oltiin viemässä Helsingin yliopiston pääsykokeisiin. Karkuri saatiin kiinni runsaan puolen tunnin pakomatkan jälkeen.

Kotimaa

Vaikka vankia saattoi kaksi vartijaa hän onnistui liikennevaloissa saamaan autonoven auki, kertoo paon tutkintaa johtava rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisista.

- Tämä isäntä jostain syystä päättikin, ettei menekään pääsykokeisiin, onko sitten käynyt niin, että olisi valmistautuminen kokeisiin jäänyt heikomman puolelle, leukailee Karalahti.

Pako tapahtui puoli kahdentoista aikaan Ruskeasuolla Mannerheimintiellä Tilkan kohdalla. Hän pakeni juosten Huopalahden suuntaan. Poliisi sai tiedon karkaamisesta saman tien ja aloitti etsinnät useamman partion voimin, kertoo Karalahti.

- 40 minuuttia hän ehti juoksennella pitkin poikin. Hän on kuitenkin väkivaltarikollinen taustaltaan, niin alue sulutettiin ja sen jälkeen mieshän löytyi alueen sisältä. Periaatteessahan alue, mistä hän lähti oli aika nopeasti sulutettu ja oli vain ajan kysymys milloin hänet löydetään sieltä.

Pakoon juokseva karkuri saatiin kiinni Tilkankadulta ja hän antautui käskyttämällä. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Siihen, miten pako oli mahdollinen, ei Karalahti vielä ota kantaa.

- Eipä vangin karkaaminen kovin yleistä näinä päivinä ole.

Lähteet: YLE Helsinki