1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vihdissä avautuu jokamiehen golfkenttä

Suomen ensimmäinen kaikille avoin golfkenttä aloittaa toimintansa Vihdissä lauantaina. Pelaamaan pääsee ilman perinteistä golf-osaketta, green cardia tai pelioikeutta. Kenttä pyrkii karsimaan golfin eliitti-imagoa ja tuomaan lajin kaikkien ulottuville.

Kuva: YLE

Vihdin Hillside Golfiin rakennetun kaikille avoimen 18-reikäisen golfkentän on suunnitellut Jorma Eriksson.

- Jotain kautta uusienkin pelaajien täytyy päästä kokeilemaan lajia, me luodaan nyt tällainen mahdollisuus. Se, miksi osakekenttiä on alunperin tullut, johtuu siitä, että näihin kenttiin ei laiteta yhteiskunnan rahaa. Näin ollen ainoa tapa saada uusia kenttiä on perustaa osakeyhtiö ja myydä osakkeita, Eriksson kertaa osakejärjestelmän historiaa.

Uutta kenttää Eriksson luonnehtii mukavaksi pelattavaksi ja haastettakin riittää monentasoisille harrastajille.

Ei varvassandaaleja eikä uima-asuja

Niin sanotulla Pay & Play eli maksa ja pelaa -periaatteella toimivan kentän asiakkaat saavat lyhyen opastuksen lajin saloihin ennen mailaan tarttumista. Vaikka taitoa ei tarvita, rantavaatteilla kentälle on turha pyrkiä.

- Esimerkiksi varvassandaaleilla ei voi pelata ja se on jo ihan oman turvallisuuden takia. Minun mielestä ihan terve järki kertoo nämä perussäännöt: esimerkiksi uikkareissa ei pelata eikä ilman paitaa, Eriksson sanoo.

Jorma Eriksson on itse pelannut golfia 60-luvun lopulta lähtien ja vannoo yhä lajin nimeen. Laji houkuttelee edelleen tasaisesti myös uusia harrastajia.

- Minä aloitin vuonna 1967 ja silloin oli Golfliitossa 600 jäsentä. Harrastajamäärä on kasvanut joka vuosi ja nyt jäseniä taitaa olla 150 000. Nuorin pelaaja jonka tunnen on neljävuotias, vanhin oli yli 90-vuotias ja tasoitusjärjestelmän ansiosta kaikki voi pelata kaikkia vastaan, Eriksson muistuttaa.