Pokeriturnausten pikkuvoitot verolle

Ravintoloiden pokeriturnauksista on Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan maksettava arpajaisveroa. Linjausta asiaan haki tamperelainen pokeriturnauksia järjestänyt ohjelmapalveluyritys.

pokeri
Aamu-tv:n studiossa pelataan pokeria.
YLE

30 prosentin vero koskee voittajien saamia tuotepalkintoja. Tamperelaisyrityksen järjestämissä tapahtumissa palkintojen arvo oli valtaosin 5 eurosta 1000 euroon, poikkeuksena kerran vuodessa jaettu noin 5000 euron pääpalkinto.

KHO:n mukaan pokeriturnaukset ovat arpajaisia, sillä voitto perustuu ainakin osin sattumaan. Turnaukset ovat myös julkisia, sillä osallistujien määrää ei rajoiteta etukäteen ja niihin voi osallistua kuka tahansa. Kilpailuja myös järjestetään vuosittain useita.

Yritys: Huvia eikä rahantekoa

Yrityksen mielestä se olisi pitänyt vapauttaa Sisä-Suomen yritysverotoimiston ja Hämeenlinnan hallinto-oikeuden määräämästä arpajaisverosta. Yritys muun muassa vetosi siihen, että pelaajilta ei peritty maksuja, rahapalkintoja ei maksettu eikä toiminnasta saatu tuottoa.

Yrityksen mielestä pokeripelit olivat ravintoloissa samanlaista ohjelmatoimintaa kuin tietokilpailut ja karaoke. Keskimääräisten voittojen arvon vähäisyyden vuoksi suurin osa pelaajista osallistui peleihin hauskanpidon eikä voittojen vuoksi.

Lähteet: YLE Tampere