Arvorakennus myyntiin Mänttä-Vilppulassa

Mänttä-Vilppulan kaupunki myy arkkitehti Wivi Lönnin suunnitteleman puutalon. Niin sanottu Kuutolan talo sijaitsee Vilppulan rautatieasemaa vastapäätä ja tunnetaan myös entisenä Soilusen kaupparakennuksena.

Wivi Lönn
Puinen talo
Kuutolassa on toiminut 1900-luvun alussa myös Käsityö-, kasvitarha- ja kotitalouskoulu.Mänttä-Vilppulan kaupunki

Alun perin paikalla on ollut 1800-luvulla rakennettu sekatavarakauppa, jota laajennettiin tuntuvasti 1900-luvun alussa Wivi Lönnin suunnitelmien mukaan. Viimeaikoina talossa on toiminut kotiteollisuuden neuvonta-asema. Talon lisäksi myydään noin 2300 neliön tontti, jolla se sijaitsee.

Mänttä-Vilppulan kaupungin mukaan Kuutola soveltuisi peruskorjattavaksi yhden taiteilijan tai taiteilijaryhmän asuin- ja työtiloiksi, tai taiteilijaresidenssiksi. Kunnostettaessa olisi kuitenkin säilytettävä arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema osa. Työssä on käytettävä rakennukselle ja ajalle ominaisia työtapoja ja materiaaleja.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan puutalon kunnostukseen voi hakea korjausavustusta Museovirastolta tai Pirkanmaan Ely-keskuksesta. Ostotarjousten jättämiseen on aikaa heinäkuun puoliväliin asti.

Lähteet: YLE Tampere