Karjala on korvien välissä

Karjala on korvien välissä, kuvaa toiminnanjohtaja Satu Hallenberg Karjalan Liitosta heimohenkeä, joka kerää joka kesä tuhansia karjalaisten kesäjuhlille. Viikonvaihteessa 17.-19.6. karjalaiset kesäjuhlat tuovat iloisen itäsuomalaisuuden Turkuun. Talkoolaisia on yli kolmesataa taikomassa paistit, piirakat ja ohjelmanumeroiden puitteet.

Kotimaa
Karjalan Liitto ry

Karjalainen välittömyys maustaa yhden viikonlopun ajan kulttuuripääkaupunki Turun elämää. Tuhansia karjalaisia ja karjalaiset juuret omaavia kokoontuu haastelemaan ja harrastamaan karjalaisuutta omalla tavallaan. Karjalaisen kulttuurin monipuolisuutta kuvastaa karjalaisten kesäjuhlien ohjelmalehtinen, jolla on paksuutta 50 sivua.

Karjalaisuus ei ole katoamassa. Karjalan Liitto saa joka vuosi tuhansia uusia jäseniä. Evakkojen sukupolvea on vielä katsomossa, mutta estradeille astuvat nuoremmat tekijät. Usein he ovat aikuisena karjalaiset juurensa löytäneitä.

Karjalan Liiton toiminnanjohtaja Satu Hallenberg suosittaa turkulaisille juhlakulkueen seuraamista 19.6. sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

- Meitä on siellä pari tuhatta kansallispukuista, on laulua ja lippuja. Näky on melkoinen, kun viimeiset ovat varmaan vielä Turun torilla kun kulkueen kärki jo saapuu Kupittaalle.

Näyttelijä Tapio Kouki, Turun Torkkelin killan puheenjohtaja, kertoo itse heränneensä karjalaisuuteensa käydessään Viipurin Lihaniemessä suvun entisellä tilalla ensimmäistä kertaa.

- Siellä Lihaniemessä ikään kuin synnyin uudestaan, synnyin karjalaiseksi, Kouki tiivistää.

Karjalaisten kesäjuhlien ohjelmatiedot ovat Karjalan Liiton internet-svuilla www.karjalanliitto.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Turku