Kumisaappaita satelee taivaalta Raahessa

Kumisaapas saa kyytiä, kun saappaanheiton avoimet SM-kisat järjestetään lauantaina Raahessa Koivuluodon urheilupuistossa. Mestaruuksien ohella karsitaan pääsystä maailmanmestaruuskisoihin Viroon heinäkuussa.

saappaat
Jari Myllykangas Ylivieskan Virsu.
YLE

Saappaanheitto tuo pienen hymynvirneen huulille kauden ranking-ykköselle Ylivieskan Virsun Jari Myllykankaalle.

Kilpailu on kuitenkin totista totta vikonloppuna Raahessa. Myllykangas on harrastanut lajia jo vuodesta 1994. Virallinen heittosaapas on lentänyt tällä kaudella 60,13. Se on kauden kärkitulos Suomessa.

Sopii yrittää kotona vaikka tavallisella nokialaisella

Miesten yleisessä sarjassa heitetään virallisella italialaisella kumisaappaalla, joka on määritelty tarkkaan. Saappaan tulee olla 44 senttimetriä korkea, joko oikean tai vasemman jalan numeron 43 saapas, joka painaa noin kilon (880-1070 grammaa). Saappaassa ei saa olla suuremmiä.

Jari Myllykangas kertoo, että heitto-otteella on suuri merkitys tuloksen kannalta. Myös tuuli vaikuttaa tulokseen.

Vauhtia kilpailija saa ottaa enintään 20 metriä, jonka jälkeen pyörähdetään - heittäjästä riippuen - pari kertaa. Saapas heitetään alakautta olkapään yli ja toivotaan parasta!

Avoimet saappaanheiton SM-kisat keräävät Raaheen toista sataa heittäjää. Sarjoja on lukuisia. Finaalit heitetään sunnuntaina 19.6. klo 10 alkaen.

Lähteet: YLE Oulu