Hurstin leipäjonon muutto venyy loppuvuoteen

Neuvottelut leipäjonon tulevaisuudesta ovat jatkuneet tänään. Heikki Hursti arvioi, että osaa Kallion asukkaista suututtanut ruokajakelu saa uudet ja paremmat tilat vuoden loppuun mennessä. Käytännön ehdotuksia uusiksi paikoiksi ei kaupungilla kuitenkaan vielä ole.

Kotimaa
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.YLE

Hursti on kuitenkin toiveikas tilojen löytymisen suhteen. Ilmapiiri neuvotteluissa Helsingin sosiaaliviraston johdon kanssa oli hänen mukaansa hyvä ja avoin.

- Ensimmäinen keskustelu jo kuukausi sitten antoi kipinää, että kaupungin kanssa ja varsinkin sosiaaliviraston kanssa päästään hyvää yhetistyöhön ja kun puhutiin, että tiloja etsittiin, niin tähän on suhtauduttu vakavasti.

Mukaan mahdollisesti myös sosiaalityöntekijöitä

Viritteillä on myös laajempaa yhteistyötä sosiaaliviraston kanssa, Hursti kertoo.

- Voisimme saada heiltä apua, kun monet ihmiset eivät tiedä, mistä voi hakea tukea mihinkin. Heidän avullaan voitaisiin saada selkeää informaatiota ja neuvoja esimerkiksi sairaille ja eläkeläisille.

Hursti sanoo, että hän haluaa myös itse kehittää toimintaansa ja tarjota enemmän esimerkiksi vertaistukea.

- Kun saamme hyvät, suuremmat ja toimivat tilat, sinne mahtuu erilaisia toimintoja. Nykyisissä tiloissahan ei pysty esimerkiksi henkilökohtaiseen keskusteluun, ja sellaista mahdollisuutta kaipaisimme uusiin tiloihin.

Muutto on suuri urakka

Uusia tiloja on tavoitteena päästä katsastamaan syksyn aikana. Varsinainen muutto tapahtuu kuitenkin luultavimmin vasta loppuvuodesta

- Hetkessähän ei muuteta mihinkään. Meillä on isot kylmähuoneet, jotka pitää purkaa. Eli muutto menee syksyn loppupuolelle, lähemmäksi joulukuuta, Hursti toteaa.

Lähteet: YLE Helsinki