1. yle.fi
  2. Uutiset

Huippuartistit puolustavat Wanhaa Jokelaa

Useat tunnetut suomalaiset artisti ovat mukana joensuulaisen kulttuuriravintolan ja -hotellin rakennuksen säilymiseksi kootulla levyllä. Mukana levyllä ovat muun muassa Ismo Alanko, Kauko Röyhkä, Samuli Putro, Jouni Hynynen ja Pauli Hanhiniemi.

Kotimaan uutiset
Wanha Jokelan kyltti.
YLE / Antti Makkonen

Ravintoloitsija Anita Latola on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

- Levy kuulostaa todella hyvältä ja tällä hetkellä olo on mahtava, sanoo Latola.

Levyn idean isä on paikallinen musiikkitekijä Suonna Kononen. Latola ja Kononen ovat olleet myös valitsemassa kappaleita levylle.

- Kappaleita on levylle valittu lähinnä tunnelman mukaan, että saataisiin kasaan ehyt kokonaisuus. Lopulta levylle päätyi 17 kappaletta ja paljon hyviä biisejä jouduttiin jättämään poiskin, kertoo Latola

Kovia tekijöitä ei tarvinnut houkutella

- Näitä kotimaisia tähtiartisteja oli todella helppo saada mukaan levylle. Oli hienoa nähdä kuinka Suomen eturivin huipputekijät olivat heti mukana todella innokkaasti. Heitä kaikkia kiinnostaa Jokelan tulevaisuus, kertoo Latola.

Levyn kustannukset maksettiin Jokelan kassasta, eli kyseessä on omakustannelevy. Julkaisijana toimii joensuulainen Pilfink Records levy-yhtiö.

- Täytyy toivoa, että maamme media huomaisi tämän levyn, koska mukana on kuitenkin niin paljon kansallisesti tunnettuja tähtiä ja tässä ollaan tekemässä merkittävää kulttuuritekoa, sanoo Latola.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriravintola

- Jokela on paikallisille kulttuuri-ihmisille todella tärkeä paikka, johon tullaan ideoimaan tulevia projekteja ja tapaamaan toisiaan, sanoo paikallinen muusikko Timoi Munne.

Wanha Jokela on myös valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriravintola, joka on tunnettu etenkin maamme kulttuuripiireissä kirjailijoiden, muusikoiden ja taiteilijoiden keskuudessa.

- Jokela menee ihan samalle tasolle esimerkiksi Tampereen Tillikan ja Helsingin Kosmoksen kanssa. Tällainen ravintola näin pienellä paikkakunnalla on sangen harvinaislaatuinen tapaus, jatkaa Munne.

Tulevaisuus turvattu ainakin vuoden 2012 loppuun

- Vuokrasopimus on voimassa vuoden 2012 loppuun. Sen jälkeisestä ei ole tietoa, mutta toivotaan parasta, kertoo ravintoloitsija Latola.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Antti Makkonen

Lue seuraavaksi