Timo Soini: Hallitusohjelma on sillisalaatti

Tampereelle Perussuomalaisten puoluekokoukseen perjantai-iltana saapunut Timo Soini kommentoi hallitusohjelmasta julkisuuteen tihkuneita tietoja kovin sanoin. Perussuomalaisten puheenjohtaja antaa hallitusohjelmalle kiitosta ainoastaan perusturvan parantamisesta.

Pirkanmaa
YLE / Jan Hynnä

Soini kommentoi asiaa ennen kuin hallitusohjelma oli julkaistu virallisesti.

Erityisesti suuret kuntien valtionosuuksien leikkaukset saavat Soinilta tyrmäyksen.

- Ohjelma on aika lailla sellainen sillisalaatti. Kompromisseja tuntuu olevan paljon ja iso näkemys puuttuu. Kyllä tämä kuntien valtionapujen karsiminen on sellainen teko, jolla hallitus osoittaa sen, että johtajuus on hukassa. Kun kerran karsia pitää, niin se täytyisi uskaltaa tehdä sitten itse, jos kanttia on. Nythän se siirtyy kuntapäättäjien tehtäväksi - sopivasti kunnallisvaalivuonna, Soini kritisoi.

”Hallitusohjelma syrjii köyhiä”

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiriyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Ojennus puolestaan kritisoi hallitusohjelmaa vähätuloisten syrjimisestä. Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi ehdolla oleva Ojennus pitää koko hallitusneuvotteluja farssina.

Ojennuksen mielestä ainakin polttoaineveron korotus ja alv-korotus ruoan osalta ovat köyhän kansan osalta ikäviä uutisia.

- Tuntuu, että jatketaan edellisen hallituksen linjaa, eli lakaistaan maton alle kipeitä ja isoja asioita. Valtion velka tuskin tulee pienenemään, eikä kestävyysvajekaan paljoa pienene. Niitä siirretään vuosia eteenpäin.

Perussuomalaisten puoluekokous kokoaa Tampereelle viikonloppuna tuhat puolueen jäsentä. Lauantain ohjelmassa on puoluejohdon valinta ja sunnuntaina päätetään presidentinvaaleihin osallistumisesta. Tunnelma on korkealla, uskoo Ojennus.

- Uskon, että innostus on tällaisen vaalijytkyn jälkeen aika korkealla. Onhan tässä askaretta ollut monennäköistä, mutta meillä on hyvä porukka, sellainen 20-30 henkeä ollut mukana. Ainakin tähän asti näyttää hyvältä.

Lähteet: YLE Tampere